Mon. Feb 6, 2023
ћирилица /latinica

Vučić predsjedava sjednicom Savjeta za nacionalnu bezbjednost

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Izvor: Tanjug

U zgradi Predsjedništva Srbije počela je sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, kojom predsjedava predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sjednici prisustvuju premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka pravde Maja Popović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, direktor Vojno-obavještajne agencije Aleksandar Vulin, kao i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost sazvao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon zaoštravanja bezbjednosne situacije na sjeveru KiM.

Situacija je zaoštrena nakon što su pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije ušli na sjever KiM, hapšenja dvojice Srba i današnjeg upada Rosu pod punim naoružanjem i blindiranim vozilima u objekat velike brane na jezeru Gazivode.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić izjavio da je danas da, prema informacijama koje ima, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti na sjednici sa svojim bezbjednosnim strukturama najavio da će večeras poslati naoružane Rosu i ostale jedinice na sjever Kosova i Metohije.

Mještani sa sjevera KiM od juče su na barikadama nakon hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije iz Sjeverne Mitrovice Dejana Pantića.

Filter 2019