Вучић предсједава сједницом Савјета за националну безбједност

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Извор: Танјуг

У згради Предсједништва Србије почела је сједница Савјета за националну безбједност, којом предсједава предсједник Србије Александар Вучић.

Сједници присуствују премијерка Србије Ана Брнабић, министар спољних послова Ивица Дачић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић, министар одбране Милош Вучевић, министарка правде Маја Поповић, начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, директор Војно-обавјештајне агенције Александар Вулин, као и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Сједницу Савјета за националну безбједност сазвао је предсједник Србије Александар Вучић након заоштравања безбједносне ситуације на сјеверу КиМ.

Ситуација је заоштрена након што су припадници специјалних јединица косовске полиције ушли на сјевер КиМ, хапшења двојице Срба и данашњег упада Росу под пуним наоружањем и блиндираним возилима у објекат велике бране на језеру Газиводе.

Предсједник Српске листе Горан Ракић изјавио да је данас да, према информацијама које има, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти на сједници са својим безбједносним структурама најавио да ће вечерас послати наоружане Росу и остале јединице на сјевер Косова и Метохије.

Мјештани са сјевера КиМ од јуче су на барикадама након хапшења бившег припадника косовске полиције из Сјеверне Митровице Дејана Пантића.

Filter 2019