Божовић и Митрић потписали Меморандум о превенцији насиља

Фото: Општина Источна Илиџа

Извор: Срна

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић и директор “Форум театра” Источно Сарајево Витомир Митрић потписали су данас Меморандум о сарадњи и активностима на плану превенције насиља над дјецом, женама и социјално рањивим категоријама.

Божовић је рекао новинарима да је данашњи догађај резултат дугогодишње сарадње са “Форум театром”, с посебном пажњом на родну равноправност полова, за шта је у Општинској управи већ давно формирана Kомисија за равноправност полова.

Фото: Општина Источна Илиџа

“Ово није само слово на папиру, него ми заједничке активности спроводимо и на дјелу, свакодневно и у континуитету. Хвала Форум театру што нам је помогао да наше идеје спроведемо у дјело на задовољство свих наших грађана”, истакао је начелник Источне Илиџе.

Митрић је појаснио да је овај документ резултат кампање 16 дана активизма, а потписан је поводом Међународног дана људских права.

“Меморандум дефинише начине сарадње у остваривању заједничких циљева и синхронизованог доприноса превенцији насиља над женама, насиља којем су изложена дјеца и млади и постизању већег степена родне равноправности”, навео је Митрић.

Фото: Општина Источна Илиџа

Након ове церемоније, одржан је панел на коме су изложене теме из области превенције свих облика насиља у оквиру пројекта “Примјена свеобухватног социо-еколошког и модела заснованог на активном учешћу заједница у елиминацији насиља над женама у БиХ”.

Фото: Општина Источна Илиџа

Ове активности реализоване су у оквиру овог пројекта, који финансира УН Вомен канцеларија у БиХ, а у Источном Сарајеву спроводи “Форум театар”.

Осим Божовића и Митрића, учесници панела били су Владимир Васић са Универзитета у Источном Сарајеву, Винка Берјан у име града Источно Сарајево, новинар Новниске агенције Републике Српске – СРНА Огњен Беговић, те Роксанда Мичић из Удружења “Пробуди се”, Јелена Лубура испред вртића “Машин свијет” и Јелена Орашанин из Средњошколског центра Пале.

Фото: Општина Источна Илиџа
Filter 2019