Албанци насилно преузели власт у Косовској Митровици, Неџат Угљанин предсjедник општине

Извор: Агенције

Уз присуство бројних припадника тзв. Косовске полиције у згради општине у Сjеверној Митровици одржана је сjедница скупштине на којој су новоименовани одборници положили заклетве, а за предсjедника је изабран Неџат Угљанин.

Тиме је фактички општина Сjеверна Митровица припала Албанцима, односно, они су преузели управљање општином након што су представници Српске листе напустили институције, а потом ЦИК донио одлуку да Албанце именује за одборнике. 

Заклетву је положило 16 нових одборника од којих је само један Србин, Душан Милуновић са листе “Грађанска иницијатива Српски опстанак”.

Одборник у СО Сјеверна Митровица Скендер Садику рекао је на почетку сједнице да има услова за избор новог руководства и прочитао је тачке дневног реда, преноси Косово онлајн.

Он је рекао и да нови одборници нису ту својом вољом, већ “заслугом одборника из Српске листе који су поднијели оставке”.

Након полагања заклетве, један од одборника Љуми Џака изнео је захтјев да новинари због гужве и малог простора напусте скупштинску салу.

Filter 2019