Kонкурс за израду сувенира општине Пале

Извор: Филтер

Туристичка организација општине Пале расписала је Kонкурс за израду званичног сувенира општине Пале.

“Сувенир треба да изражава природне, културне, материјалне и туристичке атрактивности општине Пале, да има елементе препознатљиве локалне средине и да посједује неопходну естетску и умјетничку вриједност”, саопштили су из ове Туристичке организације.

За израду сувенира могу се користити само стабилни и еколошки прихватљиви материјали, као што су: дрво, камен, текстил, стакло, папир, метал, керамика, глина, восак, биљке и слично. Сувенир треба да буде усклађен за економичну производњу већих серија, да цијеном буде прихватљив на слободном тржишту и да буде украсног или употребног карактера.

Право учешћа на конкурсу имају сва правна и физичка лица, изузев чланова Kомисије и ужих чланова породице.

Заинтересовани аутори требају доставити један примјерак сувенира у оригиналној величини и материјалу, са текстуалним објашњењем идеје или јасним нацртом са димензијама и текстуалним објашњењем. Сваки аутор може доставити више приједлога.

Благовремено приспјеле радове оцјењиваће Kомисија за избор званичног сувенира општине Пале.

Kомисија ће при избору вредновати: квалитет укупног концепта, препознатљивост, оригиналност, везу са културним насљеђем, техничку изводљивост и могућност серијске производње, практичност и примјењивост у свакодневној употреби, могућности израде у различитим величинама (или бојама) и економску приступачност производа.

Kомисија за избор званичног сувенира општине Пале задржава право да не изврши избор од понуђених радова и обнови Kонкурс ако радови квалитетом не буду задовољавали тражене критерије.

Награда за прво мјесто износи 2000 КМ, друго мјесто 1000 КМ и за треће мјесто 500 КМ.

Приједлози се могу доставити поштом или лично на адресу: Туристичка организација општине Пале, Улица 4. јуни бб (шеталиште), 71420 Пале, најкасније до 26. децембра до 12 часова.

Све друге детаље и услове конкурса погледајте ОВДЈЕ.

Filter 2019