Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /latinica

Ćosić ugostio svjetske i evropske šampione

Izvor: gradistocnosarajevo.net

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić, ugostio je danas takmičare Džiju džicu kluba „Slavija“, Kik boks kluba „T – Combat Team“, Džudo kluba „Randori“, njihove trenere i rukovodioce klubova, Danijela Blažića, Bojana Teletinu i Stefana Majdova, koji su ostvarili značajan uspjeh na nedavno održanim svjetskim i evropskim takmičenjima.

Gradonačelnik je, čestitajući mladim takmičarima, rekao da je Istočno Sarajevo ponosno na njihov uspjeh, te da uvijek mogu da računaju na podršku Gradske uprave.

„Važno je da se u životu, osim postizanja vrhunskih rezultata, razvijate i kao ličnosti, da učite i budete dobri ljudi. Imate impozantne rezultate na koje smo svi u našem gradu izuzetno ponosni, nadam se da ćete nastaviti da vrijedno trenirate i da ćete se truditi da zadržite visok sportski nivo“, istakao je Ćosić.

Ćosić je poručio sportistima da uvijek jasno kažu odakle dolaze i da budu ponosni na svoj grad.

„Rezultati koje sada postižete obilježiće jedan period vašeg života, zato se trudite da što aktivnije trenirate i da učestvujete na većem broju takmičenja, jer će vam rutina koju steknete, olakšati dalji razvoj. Možda ćete za nekoliko godina trenirati neke nove genercije sportista u našem gradu, prenositi im svoje znanje i pripremati ih za budućnost“, naglasio je Ćosić.

Gradonačelnik Ćosić rekao je da je Gradska uprava Istočnog Sarajeva ove godine izdvojila oko 400.000 KM za sport, najviše za kolektivne sportove, te izrazio očekivanje da će narednih godina biti omogućena veća sredstva za podršku pojedinačnim sportovima.

Na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju, takmničarka Džiju-džicu klub „Slavija“, Anđela Ždrale, osvojila je bronzanu medalju u kategoriji kadetkinja do 52 kg, a Davor Bujak i Lazar Matić u svojim kategorijama osvojili su srebrne medalje.

Član Kik boks kluba „T – Combat Team“, Lazar Radulović, osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Italiji, u konkurenciji 30 zemalja iz cijelog svijeta, dok se takmičar Džudo kluba „Randori“ iz Istočnog Sarajeva, Uroš Mačar, okitio zlatnom, a njegov kolega, Lazar Ždrale, bronzanom medaljom na Evropskom kupu u Sloveniji.

Filter 2019