Шкипина и Станишић: У фокусу интерес становника Пала и цијеле регије

Извор: Срна

Новоизабрани посланици у Народној скупштини Републике Српске са Пала Дамјан Шкипина /СНСД/ и Ацо Станишић /ДЕМОС/ поручили су данас да ће у фокус будућег посланичког рада ставити интерес своје локалне заједнице и становништва цијеле Сарајевско-романијске регије.

За Шкипину и Станишића који су освојили директан мандат на општим изборима данас је начелник општине Пале Бошко Југовић уприличио пријем и том приликом им поклонио Сарајевски препис законоправила Светог Саве из 14. вијека.

Југовић је изразио задовољство што је општина Пале у току изборног процеса добила два директна посланика у Народној скупштини из Изборне јединице осам, оцијенивши да ће Шкипина и Станишић достојно представљати изборну вољу оних који су за њих гласали и радити у интересу становника ове општине, Сарајевско-романијске регије и Републике Српске.

“Очекује их много посла у законодавном дијелу власти и нема сумње да ће оправдати повјерење грађана. Они иза себе имају одборнички мандат и не мањка им политичког искуства. Грађани су изабрали најбоље рјешење”, сматра Југовић.

Југовић је рекао новинарима да општина Пале има обавезу да сарађује са њима јер су посланици са овог подручја, који ће сигурно пренијети одређена искуства, законе, одлуке са Народне скупштине Републике Српске и презентовати паљанским одборницима.

Југовић је пожелио успјешан рад и срећу новоизабраним посланицима, почевши од сутрашње конститутивне сједнице.

Шкипина је рекао да ће се трудити да оправдају повјерење суграђана, оцијенивши да њихов улазак у Народну скупштину има значај и за град Источно Сарајево будући да знају тежину Пала у настанку Републике Српске али и у неким будућим временима када је у питању развоје Српске.

Он је нагласио да ће се заједно са Станишићем трудити да да максимум на најбољи могу начин када је у питању развој Пала као и да оправдају указано повјерење.

Новоизабрани посланик ДЕМОСА Ацо Станишић рекао је да ће се фокусирати на све што је ова странка обећала у кампањи и радити на опште задовољство свих становника Сарајевско-романијске регије, као и осталих грађана Српске.

Станишић је навео да су он и Шкипина били на различитим фоновима, у двије различите партије, али да ће се сутра заједно борити за Сарајевско-романијску регију и побољшање услова живота свих становника и за што већи прилив инвестиција.

Сједница новог, 11. сазива Народне скупштине Републике Српске биће одржана сутра, а предсједаваће јој најстарији народни посланик Наташа Радуловић.

Filter 2019