Шешлија: План покрити све потребе становништва

Извор: Срна

Болница “Србија” у Источном Сарајеву намјерава да у наредном периоду покрије све потребе становника Сарајевско-романијске регије, рекао је директор Небојша Шешлија поводом обиљежавања крсне славе ове здравствене установе – Светих врача Kозме и Дамјана.

“Наша болница у посљедњих мјесец дана пружа нову услугу, ријеч је о апарату за разбијање камена у бубрегу /ESWL/ који ће бити доступан за многе пацијенте с обзиром на то да овај апарт имају само клинички центри у Бањалуци и Сарајеву”, рекао је Шешлија.

Он је додао да је Болница у преговору са једним од водећих специјалиста урологије из Србије и да у наредним данима очекује конкретан договор, а за наредну годину, како наводи, ова здравствена установа пружала би услугу из урологије од Требиња до Бијељине.

“План је да у наредним годинама, са завршетком специјализација и субспецијализација, са својим кадром покријемо што више услуга које пружа ова болница”, напоменуо је Шешлија.

Шешлија је напоменуо да је обиљежавање крсне славе дан кад се и затвара манифестација “Дани болнице” за коју сматра да је прошла веома добро, те додаје да се Болница, послије пандемије вируса корона, враћа својим редовним активностима ширењем здравствених услуга за све пацијенте Сарајевско-романијске регије.

Помоћник директора за медицинске послове Болнице “Србија” Ђорђе Пејић рекао је да су у протекле три године расписали 35 специјализација и очекује да се младе колеге врате за неколико година у пуном капацитету.

Он је навео да је пандемија вируса корона у протекле три године на све оставила озбиљан траг, али и изазов за здравствене раднике и комплетан здравствени систем цијелог свијета.

“Видимо да немамо тако велики број обољелих, али и даље нисмо потпуно опуштени”, рекао је Пејић.

Kрсна слава обиљежена је ломљењем славског колача Болница “Србија”, у присуству пријатеља ове здравствене установе.

Болница “Србија” је модерна и функционална здравствена установа, у којој је запослено 450 радника, а медицинска заштита доступна је за 100.000 становника Сарајевско-романијске регије.

Љечилиште за плућне болеснике у Kасиндолу отворено је 1921. године пријемом првих пацијената. У наредним годинама прерасло је у санаторијум и љечилишта за туберкулозне болеснике.

Од 1992. године болница Kасиндо постала је општа, гдје су се лијечили и бројни војници и цивили рањени у Одбрамбено-отаџбинском рату.

У јулу 2017. године положен је камен темељац за изградњу нове болнице у Источном Сарајеву, а у нови објекат, у марту 2019. године, смјештени су први пацијенти.

Filter 2019