Шаровић предсједничка овлаштења пренио на Миличевића

Извор: РТРС

Предсједник СДС-а у оставци Мирко Шаровић потврдио је данас оставку на ову функцију и рекао да је сва овлаштења пренио на предсједника Главног одбора странке Милана Миличевића.

– С обзиром да су сви чланови Предсједништва СДС-а поднијели оставке и ја као предсједник странке као чин властите одговорности спрам протеклих избора и да бисмо дали шансу да странка уђе у процес реформе, пренио сам своја овлашћења на Миличевића и он ће од данас бити вршилац дужности предсједника СДС-а – рекао је Шаровић.

Миличевић ће водити странку до избора новог предсједника.

Прихватањем оставки Предсједништва СДС-а започиње и процес унутарстраначких избора који ће се одржати у фебруару сљедеће године.

Шаровић и остали чланови Предсједништва СДС-а поднијели су оставке на функције у странци 3. новембра.

Подсјећамо, Главни одбор СДС-а анализирао је данас у Бијељини изборни резултат за који су констатовали да је лош, али упркос томе предсједник у оставци Мирко Шаровић сматра да је обавезно да буду дио власти на нивоу БиХ.

На питање да ли преговара о власти на нивоу БиХ, Шаровић је рекао да је СДС-у и цијелој опозицији стало да о томе заузме јасан став и вјерује да ће га дати већ данас.

Filter 2019