Sat. May 18, 2024
ћирилица /latinica

Sokolac: Mljekari razgovarali o saradnji sa mliječnom industrijom iz Gradačca

Izvor: Srna

Predstavnici Udruženja „Blago Romanije“ i kompanije „Mliječna industrija 99“ iz Gradačca razgovarali su o mogućnostima saradnje i otkupa mlijeka od sokolačkih proizvođača.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, koji je posredovao ovim razgovorima, rekao je novinarima da je ovo prvi sastanak na kome je odgovorna kompanija iz Gradačca iskazala zainteresovanost za saradnju sa mljekarima sa Sokoca.

„Nama je cilj da se naši proizvođači mlijeka obezbijede što bolje i da to bude dugoročna saradnja i otkupljeno mlijeko plaćeno na vrijeme“, istakao je Bjelica.

Predsjednik sokolačkog Udruženja „Blago Romanije“ Saša Kapović rekao je da su predstavnici ovog udruženja dobili potrebne podate o kompaniji iz Gradačca i sadašnjim otkupnim cijenama mlijeka, te naglasio da će o svemu biti obaviješteni sokolački proizvođači mlijeka.

On je izrazio nadu da će ovaj sastanak biti početak jedne dobre saradnje koja će se dalje razvijati.

Kapović je dodao da poljoprivredno područje opštine Sokolac nije dovoljno iskorišteno i da se pruža šansa da bude više proizvođača mlijeka, a time i više zainteresovanih otkupljivača što će, kako kaže, povećati i cijenu sirovog mlijeka.

Vlasnik kompanije „MI99“ Nurudin Peštalić naveo je da ova mliječna indrustrija mjesečno otkupi 4.000.000 litara mlijeka, da ima široku lepezu proizvoda, te da prvenstveno brine o opstanku i ostanku svih njihovih kooperanata sa područja cijele BiH.

On je naglasio da želi proširiti saradnju na zadovoljstvo obje strane, te dodao da će predstavnici sokolačkih mljekara već naredne sedmice posjetiti kompaniju „MI99“ u Gradačcu.

Udruženje proizvođača mlijeka i mliječnih perađevina „Blago Romanije“ formirano je u februaru i okuplja oko 200 proizvođača.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com