СНСД и ХДЗ БиХ настављају партнерство на свим нивоима

Извор: Срна

СНСД и ХДЗ БиХ настављају партнерство на свим нивоима у БиХ и настојаће да деблокирају процесе, посебно када су у питању пројекти у Републици Српској, рекао је лидер СНСД-а Милорад Додик након данашњег састанка делегација ове двије странке у Мостару.

Додик је рекао на конференцији за новинаре да СНСД и ХДЗ БиХ имају веома јасне доказе успјешне сарадње и да ће наставити да сарађују и координишу активности.
-ХДЗ и СНСД који су раније од међународне заједнице конотиране као проблем сада се јављају као рјешење за брзо формирање власти. ХДЗ и СНСД су потврдиле партнерство. Имамо разлика, као што је поглед на НАТО, али на тим разликама не инстистирамо – рекао је Додик.

Он је нагласио да ће настојати да деблокирају процесе, посебно када су у питању пројекти у Републици Српској.

-Радићемо на томе да афирмишемо БиХ као земљу три конституивна народа и два ентитета и да афирмишемо уставни поредак. Настојаћемо да добијемо предзнак добрих момака, јер смо привржени поштовању Устава БиХ и политикама које су препознатљиве – навео је Додик.

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је да је информисао Додика о досадашњим разговорима са странкама из ФБиХ, те програмским начелима.

-Усагласили смо се да већ 1. децембра на конститутивној сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ верификујемо наше партнерство. Желимо на нивоу ФБиХ имати Владу до краја године, као и владе кантона – рекао је Човић.

Истакао је да ниво њиховог партнерства желе пренијети и на ниже нивое.

-Драго ми је да ће и комуникација у Републици Српској бити коректна и држати се нашег партнерства гдје ХДЗ и СНСД буду имали власт – рекао је Човић.

У делегацији СНСД-а су, осим Додика, били и Жељка Цвијановић, Зоран Тегелтија, Радован Ковачевић, Небојша Радмановић, Лука Петровић и Велибор Миливојевић.
У делегацији ХДЗ-а БиХ, уз Човића, били су и Борјана Кришто, Маринко Чавара, Дарјана Филиповић и Давор Прањић.

ХДЗ БиХ раније је одржала састанке са странкама такозване осморке из ФБиХ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com