Sun. Dec 4, 2022
ћирилица /latinica

Snaga naroda snaga države – SNSD mijenja naziv?

Izvor: Srna/RTRS

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je mogućnost da ta stranka u narednom periodu promijeni naziv sa istom skraćenicom, u Snaga naroda snaga države – SNSD.

– Za skraćenicu SNSD mi smatramo da je to “Snaga naroda, snaga države”, ne samo da je to naziv stranke. Možda ćemo čak i tragati za tim da u narednom vremenu promijenimo naziv i da ostane ista skraćenica, da se SNSD zove Snaga naroda snaga države – SNSD. Tako da ćemo ući u neku vrstu reforme – rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je to na simboličnom nivou, ali da će svakako biti uvedena nova mlađa generacija.

– Mi očekujemo negdje sa proljeća, najkasnije jeseni da ćemo imati izborni sabor i na njemu ćemo značajno rekonstruisati i Predsjedništvo i Glavni odbor, ocijenićemo svaki doprinos na terenu. Ja sam zahvalan svim našim ljudima koji su radili. Bilo je nekih kolebljivaca, ali to nije uticalo na rezultat. Mi smo ostvarili istorijski rezultat nakon 18 godina učešća u vlasti u kotinuitetu. Opet smo dobili najveći rezultat, 42 odsto za Predstavnički dom je ozbiljan rezultat, 35-6 odsto za parlament Republike Srpske isto tako – istakao je Dodik.

Filter 2019