Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Sa učenicima o ponašanju mladih i rizicima

Izvor: Srna

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su učenicima Srednje škole “28. juni” i Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” prikazali policijsku opremu, kao dio policiske radionice za mlade u okviru projekta “Socijalizacija s pravom i prevencija maloljetničkog kriminala u Republici Srpskoj”.

Kriminalistički inspektor Policijske stanice Istočna Ilidža Dejan Milović istakao je da je cilj radionice da se mladi upoznaju o pravima i obavezama, te približe policijskoj profesiji.

“Cilj radionice je da skrenemo pažnju na ponašanje mladih i rizike ponašanja sa kojima se susreću, te da ih upoznamo da se uvijek mogu obratiti policiji i drugim institucijama kako bi zaštitili svoja prava”, rekao je Milović.

Milović je naglasio da su predstavnici jedinice Žandarmerije, radnici kriminalističke policije i uniformisane policije Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo, učenicima predstavili određene kriminalističko-tehničke uređaje, opremu, naoružanje, policijska vozila, a učenici su posjetili i prostorije Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo.

Milović je naglasio da se često dešava da su počinioci prekršaja i krivičnih djela maloljetnici, obično starija maloljetna lica od 16 do 18 godina.

Prema njegovim riječima, mladi često nisu ni svjesni svog ponašanja i kršenja zakona, a cilj ove radionice je da im skrenu pažnju na ponašanje kako ne bi počinili neki prekršaj ili krivično djelo.

Učenica drugog razreda farmacije Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” Marija Jovović istakla je da je danas naučila nešto novo, što će prenijeti svojim drugarima.

Učenik Srednje škole “28. juni” Luka Kovačević rekao je da su danas upoznati sa radom policije i sa tehničkom opremom i naoužanjem koje koriste u svom radu.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com