Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /латиница

Са ученицима о понашању младих и ризицима

Извор: Срна

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево данас су ученицима Средње школе “28. јуни” и Средњошколског центра “Источна Илиџа” приказали полицијску опрему, као дио полициске радионице за младе у оквиру пројекта “Социјализација с правом и превенција малољетничког криминала у Републици Српској”.

Kриминалистички инспектор Полицијске станице Источна Илиџа Дејан Миловић истакао је да је циљ радионице да се млади упознају о правима и обавезама, те приближе полицијској професији.

“Циљ радионице је да скренемо пажњу на понашање младих и ризике понашања са којима се сусрећу, те да их упознамо да се увијек могу обратити полицији и другим институцијама како би заштитили своја права”, рекао је Миловић.

Миловић је нагласио да су представници јединице Жандармерије, радници криминалистичке полиције и униформисане полиције Полицијске станице Источно Ново Сарајево, ученицима представили одређене криминалистичко-техничке уређаје, опрему, наоружање, полицијска возила, а ученици су посјетили и просторије Полицијске станице Источно Ново Сарајево.

Миловић је нагласио да се често дешава да су починиоци прекршаја и кривичних дјела малољетници, обично старија малољетна лица од 16 до 18 година.

Према његовим ријечима, млади често нису ни свјесни свог понашања и кршења закона, а циљ ове радионице је да им скрену пажњу на понашање како не би починили неки прекршај или кривично дјело.

Ученица другог разреда фармације Средњошколског центра “Источна Илиџа” Марија Јововић истакла је да је данас научила нешто ново, што ће пренијети својим другарима.

Ученик Средње школе “28. јуни” Лука Kовачевић рекао је да су данас упознати са радом полиције и са техничком опремом и наоужањем које користе у свом раду.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com