Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Расписан конкурс за књижевне награде “Златна сова” и “Совица”

Извор: Срна

Завод за уџбенике и наставна средства Источно Ново Сарајево, као највећа издавачка кућа у Републици Српској, расписао је конкурсе за награду „Златна сова“ за најбољи необјављени роман и за „Совицу“ за најбољу необјављену књигу за дјецу, рекао је Срни директор Завода Бојан Ђенић.

Ђенић је навео да право учешћа на конкурсима имају аутори који пишу на српском језику и који благовремено доставе свој рукопис под условом да раније није објављиван како на српском, тако и на другом језику.

Он је додао да не могу учествовати досадашњи добитници ових награда.

Ђенић је истакао да књижевна награда „Златна сова“ подразумијева добијање плакете /повеље/ за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000 КМ и 20 примјерака романа.

Друга награда подразумијева објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000 КМ и 20 примјерака романа.

Он је додао да трећа награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 1.000 КМ и 20 примјерака романа.

Ђенић је нагласио да је посљедњи дан за достављање рукописа 3. март 2023. године, а рок за проглашење најбољег необјављеног романа 31. мај.

Када је ријеч о књижевној награди „Совица“, Ђенић је навео да њу чине плакета за најбољу необјављену књигу за дјецу, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, ауторска накнада од 3.000 КМ и 20 примјерака књиге.

Ђенић је додао да је посљедњи дан за доставу рукописа 3. март 2023. године, а рок за проглашење добитника награде 15. мај.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com