Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /латиница

Приштина на 48 часова одложила кажњавање возача са српским таблицама

Извор: Танјуг

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти саопштио је да прихвата захтјев САД и да за 48 часова одлаже мјеру изрицања казни возачима возила која имају српске регистарске ознаке.

-Захваљујем амбасадору (Џефрију) Ховенијеру на његовој посвећености и ангажовању. Прихватам његов захтев за одлагање за 48 сати изрицања казни за нелегалне ”КМ” (и друге) аутомобилске таблице. Срећан сам што ћу радити са САД и ЕУ на проналажењу рјешења у наредна два дана – написао је Курти на „Твитеру“.

Претходно је амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер објавио да су Сједињене Америчке Државе забринуте због тога што Београд и Приштина нису постигли споразум за рјешење кризе на КиМ.

-Ми смо од косовске владе затражили да одложи за 48 сати примјену новчаних казни, како би омогућила Европској унији и Сједињеним Америчким Државама даље ангажовање страна на проналажењу рјешења –  написао је Ховенијер на „Твитеру“.

Косовска полиција јуче је, након неуспјешних преговора у Бриселу, најавила да ће данас почети да изриче новчане казне власницима возила са српским регистарским таблицама.

Саобраћај на административном прелазу Јариње јутрос се одвија без проблема.

У близини административног прелаза са стране Косова и Метохије присутни су припадници специјалних јединица косовске полиције, јавља извjештач Танјуга.

Filter 2019