Sun. Apr 14, 2024
ћирилица /латиница

Позив Министарства одбране Србије за добровољно служење војног рока

Фото: Министарство одбране Србије

Извор: РТС

Министарство одбране позива све држављанине Србије старости од 19 до 30 година који желе да обуку униформу Војске Србије да се пријаве за добровољно служење шестомјесечног војног рока са оружјем.

Позив за пријаву је отворен током читаве године, а до краја новембра траје пријављивање за децембарски упутни рок.

Пријаву за добровољно служење војног рока и војностручно оспособљавање за резервне официре могуће је поднијети у свим филијалама Поште Србије, на порталу е-управе као и у центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсјецима, саопштило је Министарство одбране.

Младићи и дјевојке који се одлуче да добровољно служе војни рок у строју Војске Србије, поред могућности да стекну нове вештине, упознају се са савременим наоружањем и војном опремом, примаће и мјесечну плату у износу око 38.000 динара, биће им обезбијеђене накнаде путних трошкова, здравствено осигурање, смјештај, исхрана, као и војна одјећа и обућа.

Такође, након одслужења војног рока, заинтересованим младићима и дјевојкама пружа се могућност да одмах ступе у професионалну војну службу у Војсци Србије по убрзаној процедури.

Сви заинтересовани детаљне информације у вези са условима и поступком пријављивања за добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије у 2022. години могу да добију у центрима Министарства одбране у својим општинама и на линку.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com