Sun. Apr 14, 2024
ћирилица /latinica

Pale: Đacima i vrtićkoj djeci približena policijska profesija

PALE, 17. NOVEMBRA /SRNA/ - Policijska stanica Pale danas je bila otvorena za osnovce, srednjoškolce i djecu iz vrtića sa područja ove lokalne zajednice, a cilj ove aktivnosti, organizovane povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila, je približiti im policijsku profesiju.

Izvor: Srna

Policijska stanica Pale danas je bila otvorena za osnovce, srednjoškolce i djecu iz vrtića sa područja ove lokalne zajednice. Cilj ove aktivnosti, organizovane povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske – Aranđelovdana je približiti im policijsku profesiju.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović izjavila je novinarima da Uprava u svim organizacionim jedinicama organizuje Dan otvorenih vrata, gdje mališanima na njima prilagođen način prezentuju materijalno-tehnička sredstva koja policijski službenici koriste u radu.

Stokanovićeva je navela da je cilj današnje aktivnosti da policijsku profesiju približe djeci kako bi ona stekla povjerenje u njih, te da shvate da je policajac prvi koji im je na usluzi da im pomogne i zaštiti ih.

Ona je napomenula da se danas završava i dvodnevna akcija dobrovoljnog davanja krvi policajaca.

Učenik Srednjoškolskog centra „Pale“ Mia Kusmuk smatra da je današnja aktivnost policijskih službenika edukativnog karaktera i pomaže im da shvate da je oružje opasno, da njime ne može svako rukovati.

Rukovodstvo Policijske uprave Istočno Sarajevo sutra će u 9.00 časova u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice na Palama obaviti lomljenje slavskog kolača i položiti vijence na Centralnom spomen-obilježju i time obilježiti krsnu slavu MUP-a Republike Srpske – Aranđelovdan.©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com