Tue. Nov 29, 2022
ћирилица /латиница

Пале: Промоцијом студената обиљежено 29 година рада Економског факултета

Извор: Срна

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио је данас 70 година постојања и 29 година рада у Републици Српској промоцијом 45 дипломираних економиста и седам мастера економије.

Декан Економског факултета на Палама Марко Ђого рекао је новинарима да је ове године у односу на раније нешто мање дипломираних студената због посљедице демографских кретања, али да на овом факултету уводе новине како би тај број повећали у будућности.

Ђого је истакао да су за 29 година на Факултету много тога урадили и постигли, те издвојио ревизију првог циклуса студија прије три године и увођење новог студијског програма дигитална трансформација.

“То је био велики искорак и обухвата комбинацију знања из економије и информатике и рачунарства. Тај смјер ће обиљежити године пред нама”, нагласио је Ђого и додао да се ради и на отварању докторских студија.

Он је рекао да су данас основали пословни савјет као савјетодавно тијело сачињено од послодаваца који треба да Економском факултету дају сугестије о томе да ли су наставни планови и програми усклађени са потребама тржишта рада.

Ђого је додао да су поводом обиљежавања Дана факултета у три дана организовали низ активности – од концерта, радионица, предавања, мини сајма књига, а завршавају додјелом диплома студентима који су је зарадили својим радом и трудом.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Kулић истакао да је да Економски факултет важан члан Универзитета.

“Сама традиција рада Факултета довољно говори да је то установа са коријенима. На овом факултету се ишколовао и школује изузетно квалитетан кадар, а неки су постали важне личности друштвене, политичке и пословне заједнице у Републици Српској”, рекао је Kулић.

Мастер економије на Економском факултету Пале са просјеком 10 Мирослав Перовић рекао је да имао прилику да учи од врхунских стручњака и да усаврши своја знања.

Перовић, који је тренутно незапослен, планира да студирање настави на докторским студијама на Палама.

Дипломирани економиста Јелена Симовић рекла је да је факултет завршила просјеком 9,80 и да је уписала мастер студије на Економском факултету Пале захваљујући квалитету знања и вјештина које је стекла.

Она је навела да ова високообразовна установа нуди велике могућности студентима у даљој едукацији, те будућим студентима препоручила да упишу економију јер нуди перспективу и широк спектар у проналажењу посла.

Filter 2019