Sun. Apr 14, 2024
ћирилица /латиница

Пале: Крв дала 34 студента и средњошколца

Извор: Срна

У акцији добровољног давања крви, која је данас одржана на Правном факултету на Палама, крв су дала 34 студента и средњошколца, од 60 пријављених.

Сарадник за добровољно давалаштво крви у Црвеном крсту Републике Српске Миљан Kлачар изјавио је новинарима да је ријеч о другој акцији који организују у сарадњи са Унијом студената Српске и Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву.

Он је напоменуо да је циљ акције да код студентске популације промовишу добровољно давалаштво крви и анимирају младе да се укључе у овај хумани програм.

Kлачар је навео да ће Црвени крст Републике Српске до краја године организовати још три акције на факултетима Универзитета у Источном Сарајеву.

Љекар у Болници “Србија” Источно Сарајево Драгана Жарковић рекла је да, захваљујући даваоцима, ова установа успијева да испрати потребе пацијената.

“Kако су те потребе непредвидиве, нама крви никада није вишка и увијек је потребна. Kрв треба да чека пацијента, а не да пацијент чека њу. Зато су од великог значаја овакве или сличне акције”, истакла је Жарковићева.

Андријана Васиљевић изразила је задовољство што је први пут дала крв и позвала све да буду хумани.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com