На Палама одржана сједница Предсједништва ДЕМОС-а

Извор: Срна

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић рекао је вечерас на Палама да је Демос задовољан резултатима на протеклим општим изборима у БиХ и истакао да су парламентарна политичка партија и на нивоу Републике Српске и за ниво парламента БиХ.
Чубриловић је рекао да је Демос за ниво Републике Српске освојио пет посланичких мандата и један мандат за ниво Парламентарне скупштине БиХ.

“То даје реалне основе да будемо уважен партнер у формирању будуће власти”, рекао је Чубриловић новинарима након сједнице Предсједништва Демоса.

Наводећи да су на данашњој сједници дјелимично анализирани резултати протеклих избора, Чубриловић је рекао да Демос нема разлога за незадовољство с обзиром на то да је ово прво учешће те странке на парламентарним изборима, а побиједили су и кандидати за појединачне функције које је подржавао Демос.

Чубриловић је рекао да су на сједници донијели и одлуку о учешћу о преговорима за формирање будуће законодавне и извршне власти са коалиционим партнерима и онима које је Демос подржао за појединачне функције, као и онима за које се опредијели највећи коалициони партнер СНСД.

“У функцији смо припрема за унутарстраначке изборе који нам слиједе наредних мјесеци. Извришићемо припрему и донијети одговарајуће одлуке”, истакао је Чубриловић.

Новоозабрани посланик Демоса у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице осам Ацо Станишић рекао је да ће се у будућем посланичком раду фокусирати на све што је Демос обећао у предизборној кампањи, а то је да Сарајевско-романијска регија добије више пажње републичких институција.

Он је нагласио да је потребно више улагања у инфраструктуру, у људске кадрове.

Станишић је рекао да је Демос остварио очекивани добар резултат, нагласивши да су бирачи препознали рад на терену и синергију са људима.

Демос је освојио укупно пет мандата за Народну скупштину Републике Српске, од којих су Ацо Станишић, Милан Дакић, Синиша Мијатовић добили редовне, а Споменка Стевановић и Сузана Гашић компензационе, показују потврђени резултати општих избора које је у сриједу, 2. новембра, објавила Централна изборна комисија /ЦИK/ БиХ.

Према истим резултатима ЦИK-а БиХ, за Парламентарну скупштину БиХ Демосу је припао један компензациони мандат, и то Чедомиру Стојановићу.

Filter 2019