Tue. Nov 29, 2022
ћирилица /латиница

Наградни конкурс за основце и средњошколце поводом Недјеље упозоравања на опасност од мина

Извор: Филтер

Црвени крст Републике Српске, у оквиру обиљежавања Недјеље упозоравања на опасност од мина, која се реализује у периоду од 8. до 15. децембра 2022. године, расписује наградни конкурс за ученике основних школа за израду ликовних и литерарних радова и за ученике средњих школа за израду литерарних радова.

“Ово је један од начина да ученицима укажемо на проблем мина, а наша овогодишња тема гласи: „Знањем против мина. Сигурно и безбједно стазама хуманости“, саопштено је из Црвеног крста Републике Српске.

Циљ конкурса је да се што већи број основаца и средњошколаца пријави са својим радовима, јер су мине велики проблем и обавеза Црвеног крста је да младе упозори на опасност од мина, а дјечији радови су један од начина упозорења.

На конкурс радове могу пријавити сви ученици основних и средњих школа из Републике Српске који то желе, а један ученик може учествовати само са једним радом.

Литерарни и ликовни радови за основне школе и литерарни радови за средње школе раде се на већ назначену тему, а они који нису у складу са темом неће бити уврштени у конкуренцију. У литерарним  радовима у наслову назначити назив теме.

Радови требају бити достављени општинских и градским организацијама Црвеног крста најкасније до 25. новембра.

Општинске и градске организације Црвеног крста ће одабрати по три ликовна и три литерарна рада ученика основних школа и три литерарна рада ученика средњих школа и послати их секретарима КОЦК најкасније до 01. децембра.

Координациони одбори Црвеног крста бирају по три најбоља ликовна и литерарна рада основаца и три литерарна рада средњошколаца и шаљу их у Црвени крст Републике Српске.

Радови треба да стигну у Црвени крст Републике Српске најкасније до 07. децембра гдје ће их оцијенити стручни жири.

На сваком раду треба да стоје основни подаци о ученику – име и презиме, разред и одјељење, школа и мјесто као и име предметног наставника (радови без ових података неће бити уврштени у избор за награду).

Награђују се три најуспјешнија ликовна рада основаца, три најуспјешнија литерална рада основаца и три најуспјешнија литерарна рада средњошколаца.

Награде најбољим ученицима обезбиједиће Црвени крст Републике Српске.

Filter 2019