Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /латиница

МУП Српске: Превентивна кампања “Стоп вршњачком насиљу”

Извор: РТРС

Министарство унутрашњих послова Републике Српске организује од 14. новембра до 5. децембра 2022. године превентивну кампању “Стоп вршњачком насиљу” чији је примарни циљ упознавање ученика основних и средњих школа са посљедицама које носи ова појава, али и подизање свијести грађана о благовременом откривању ових видова насиља.

У оквиру ове кампање полицијски службеници одржаће предавања за ученике у основним и средњим школама у Републици Српској, јер је примјетно учесталије насиље међу дјецом и младима у школама.

Један од задатака кампање је и унапређење комуникације и сарадње са директорима школа, просвјетним радницима, родитељима и самом дјецом, како би се побољшало међусобно повјерење, уочили конкретни проблеми, а све са циљем спречавања ескалације вршњачког насиља.

На подручју Републике Српске су у првих десет мјесеци ове године од стране МУП-а Републике Српске евидентирана 33 случаја вршњачког насиља.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com