Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /latinica

Monodrama “Ima neka tajna veza” posvećena Dušku Trifunoviću u KC Istočno Novo Sarajevo

Izvor: Filter

Monodrama “Ima neka tajna veza”, posvećena Dušku Trifunoviću, biće odigrana 25. novembra u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Ova monodrama je autorski rad glumca Milana Dimića, koji je bio inspirisan likom i djelom legendarnog pjesnika Duška Trifunovića. Predstava je za kratak period odigrana oko 70 puta (gledalo je više od 15.000 ljudi).

Monodrama je predstavljena publici i na devet međunarodnih festivala.

U Trebinju na festivalu “16. Dani malih stvari” je dobila nagradu za najboljeg glumca festivala. Predstavljena je u Novom Sadu na “Brankovom kolu”, čuvenom festivalu u čast Branka Radičevića, zatim u Banja Luci na “Teatar festu”, festivalu monodrame, u Zaječaru na “Danima Zorana Radmilovića”, u Priboju na “Danima Danila Lazovića”, u Mostaru na “99 Šantićeve večeri”, u Bugojnu na”Fedri”, na “Festivalu malih scena i monodrame” ( 25 godina) u Istočnom Sarajevu te na “Danima Vlade Miloševića” u Banja Luci.

U monodrami se osim protagoniste koji vodi priču pojavljuje još osam likova kojim glumac suptilno i vješto publici približava Trifunovića kroz najvažnije periode njegovog života, od šaljivih anegdota, pa sve do emotivno teških perioda u pjesnikovom životu.

U 55 minuta Milan Dimić donosi, možda do sada nedokučenu, nekima i skrivenu stranu legende našeg pjesništva – Duška Trifunovića.

Snažnim nitima koji spajaju glumu, muziku i poeziju povezuje publiku sa emocijama i životom ove legende, te prikazuje tajne veze kojima je sebe pjesnik vezao, kada je birao svoj put.

Predstava počinje u 20.00 časova.

Cijena ulaznica je 6 KM i biće u prodaji dva sata prije početka predstave, a rezervacije se mogu izvršiti na broj 057/342-842.

Filter 2019