Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Монодрама “Има нека тајна веза” посвећена Душку Трифуновићу у КЦ Источно Ново Сарајево

Извор: Филтер

Монодрама “Има нека тајна веза”, посвећена Душку Трифуновићу, биће одиграна 25. новембра у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Ова монодрама је ауторски рад глумца Милана Димића, који је био инспирисан ликом и дjелом легендарног пјесника Душка Трифуновића. Представа је за кратак период одиграна око 70 пута (гледало је више од 15.000 људи).

Монодрама је представљена публици и на девет међународних фестивала.

У Требињу на фестивалу “16. Дани малих ствари” је добила награду за најбољег глумца фестивала. Представљена је у Новом Саду на “Бранковом колу”, чувеном фестивалу у част Бранка Радичевића, затим у Бања Луци на “Театар фесту”, фестивалу монодраме, у Зајечару на “Данима Зорана Радмиловића”, у Прибоју на “Данима Данила Лазовића”, у Мостару на “99 Шантићеве вечери”, у Бугојну на”Федри”, на “Фестивалу малих сцена и монодраме” ( 25 година) у Источном Сарајеву те на “Данима Владе Милошевића” у Бања Луци.

У монодрами се осим протагонисте који води причу појављује још осам ликова којим глумац суптилно и вјешто публици приближава Трифуновића кроз најважније периоде његовог живота, од шаљивих анегдота, па све до емотивно тешких периода у пјесниковом животу.

У 55 минута Милан Димић доноси, можда до сада недокучену, некима и скривену страну легенде нашег пјесништва – Душка Трифуновића.

Снажним нитима који спајају глуму, музику и поезију повезује публику са емоцијама и животом ове легенде, те приказује тајне везе којима је себе пјесник везао, када је бирао свој пут.

Представа почиње у 20.00 часова.

Цијена улазница је 6 КМ и биће у продаји два сата прије почетка представе, а резервације се могу извршити на број 057/342-842.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com