Меморијални турнир “Горан Самарџија”: Најуспјешнији џудисти “Рандорија”, “Младости” и “Вождовца”

Фото: Општина Источна Илиџа

Извор: Срна

Џудо клуб “Рандори” Источно Сарајево са 22 освојене медаље најуспјешнији је колектив на другом Меморијалном купу “Горан Самарџија”, на којем је у Војковићима у Источној Илиџи учествовало око 450 такмичара из БиХ, Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније и Бугарске.
На јучерашњем турниру, џудисти “Рандорија” освојили су по пет златних и сребрних медаља, као и 12 бронзаних, а слиједе такмичари “Младости” из Kотор Вароша са четири злата, три сребра и осам бронзи, те београдског “Вождовца” са пет злата и четири бронзе.

Домаћин и организатор овог турнира, Џудо клуб “Фамос” из Источне Илиџе, који се није такмичио за најуспјешнији клуб, освојио је укупно 25 медаља – 12 златних, седам сребрних и шест бронзаних.

Појединачно су у категорији кадети најуспјешнији били Јован Сердар /”Младост”/ и Уна Мићић /”Звијезда” Бањалука/, старији пионир Саша Шеховац и Лана Ерић /”Фамос”/, млађи пионири Никола Новаковић и Марија Симанић /”Фамос”/, старији полетарци Филип Жужа /”Фамос”/ и Адна Лукач /”Браћа Лукач”/, те млађи полетарци Марија Грабовић /”Пантери” Бијељина/ и Вук Обрадовић /”Звијезда”/.

На овогодишњем турниру учествовало је 40 клубова, три најуспјешније екипе су освојиле пехаре, а уз медаље, најбољи такмичари у свакој категорији добили су поклон бон од спонзора “Ипон гира”, односно кимоно.

Горан Самарџија, који је био је члан овог клуба од оснивања, преминуо је у 24. години након краће болести. Самарџија је за Џудо клуб “Фамос” освојио бројне медаље на домаћим и међународним такмичењима.

Filter 2019