Концерт “Виолинска променада” у КЦ Источно Ново Сарајево

Извор: Филтер

У Културном центру Источно Ново Сарајево у уторак, 22. новембра, виолинисткиња Наталија Тодоровић одржаће концерт “Виолинска променада” уз клавирску пратњу Владе Данића.

Наталија Тодоровић, рођена је у Бањалуци 1985. године, гдjе је завршила Основу и Средњу Музичку школу “Владо Милошевић” у класи проф. Душана Шестића и Светлане Шершукове (Москва).

Дипломирала је 2007. са највишом оцјеном у класи професора Уроша Пешићa (Србија) а магистрирала 2011. године у класи проф. Маје Јокановић (Србија) на Академији умјетности у Бањалуци, такођe са највишом оцјеном.

Као студент, била је стипендиста фондације за најбоље студенте “Милан Јелић” и стипендиста Аустријске Барокне Акдемије у Гмундену.

Током свог досадашњег школовања учествовала је на многобројним такмичењима, фестивалима и освојила велики број награда признања и повеља. Наталија већ 16. година ради као професор виолине у Музичкој школи “Владо Милошевић” Бања Лука и има веома запажене педагошке резултате, те велики број нагарада са ученицима како на републичким, тако и међународним фестивалима. Бави се и компоновањем дjела за виолину и гудаче.

За Дане босанскохерцеговачке културе који су одржани у Француској 2004. године, Наталија је компоновала дjело које се данас зове “Сјећање на Француску”. Њена збирка композиција за гудаче “Просневање” саставни је дио њеног репертоара.

Концерт почиње у 19.00 часова.

Улаз је слободан.

Filter 2019