Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /латиница

Источно Ново Сарајево: Усвојен нацрт буџета за идућу годину од 15.575.000 КМ

Извор: Срна

Скупштина општине Источно Ново Сарајево усвојила је данас Нацрт буџета за идућу годину од 15.575.000 KМ, од чега је за капиталне инвестиције планирано око пет милиона KМ.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић рекао је новинарима да је планирано да идуће године буде настављена изградња позоришта и да се нада да ће до фебруара сви радови бити завршени.

Kатић је истакао да је планирана и изградња дјечијег вртића вриједности 1.500.000 KМ, за шта је планирано и 300.000 KМ од града Источно Сарајево од кредитних средстава која је узео за помоћ општинама у саставу града.

“Организоваћемо јавну расправу гдје ћемо да чујемо све сугестије и примједбе наших суграђана и да на сљедећој сједници усвојимо буџет за наредну годину”, рекао је Kатић.

Он је нагласио да су данас усвојили и одлуку о тарифном систему “Топлане” чиме је дошло до повећања цијене испоручене топлотне енергије за 35 одсто. Он је напоменуо да би реално повећање цијене требало да буде око 70 одсто, али су свјесни да грађани не могу поднијети толики терет поскупљења, иако је цијена мазута повећана четири пута.

Kатић истиче да ће ту разлику од 40 одсто “Топланама” општина исплатити у оквиру субвенције да би сачували финансијску ликвидност предузећа.

“Ово повећање цијена је само на годину дана, пратићемо тржиште енергената и како се његова цијена буде смањивала тако ћемо смањивати и цијену нашим суграђанима”, рекао је Kатић.

Он је навео да је на данашњој сједници усвојена и информација о учењу и владању ученика Средње школе “28. јуни”, о стању безбједности на подручју општине.

Kатић је рекао да су данас три одборника ДНС-а иступила и прешла у Kлуб независних одборника и подржаваће рад начелника и скупштинске већине, јер су увидјели да раде добро и да је то видљиво и препознато.

Kатић очекује и на сљедећој сејдници Скупштине општине да ће бити одређених иступања у независне одборнике.

Одборник СДС-а Стефан Игњатовић рекао је да нису подржали повећање цијена “Топлана” за 35 одсто, јер је то додатно оптерећење за грађане.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com