Елек: Обећано да ће бити заустављена дивља градња на Јахорини

Фото: ОЦ Јахорина

Извор: Срна

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра “Јахорина” Недељко Елек изјавио је данас да је предсједник Републике Српске Милорад Додик обећао да ће заједно зауставити дивљу градњу на Јахорини.

Елек је истакао да за Јахорину влада огромно интересовање, да не постоји ниједна фирма из региона која се бави грађевином, а да није дошла на планину, али је указао да ова олимпијска љепотица живи од скијања, не од градње.

“Сада смо на слатким мукама да бирамо који ће инвеститори доћи, па морамо изабрати оне који улажу у велике хотеле, спа-центре, спортске садржаје, конференцијске сале, а не да дозволимо да човјек направи апартман, узме екстра профит и однесе у другу земљу, а нама остави проблем”, изјавио је Елек новинарима након састанка руководства Олимпијског центра са предсједником Додиком.

Он је истакао да су ово регионално чудо направили уз помоћ Владе Републике Српске и Додика за којег је рекао да је Јахорина његово “животно дјело”.

Према његовим ријечима, важно је повезати Јахорину са Андрићградом и Мећавником са Златибора јер је то круцијални пројекат кроз међудржавну сарадњу Републике Српске и Србије, који ће бити жила куцавица овог региона са милион туриста годишње.

Елек је захвалио свима који су учествовали у пројектима на Јахорини, од институција Српске, града Источно Сарајево, до локалних самоуправа, истичући да сви могу бити поносни на оно што ће ове зиме бити на планини.

Filter 2019