Mon. May 20, 2024
ћирилица /latinica

Dodik poručio da će sastav nove Vlade Srpske biti kompleksan

Izvor: Srna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da će u novoj Vladi Republike Srpske od 16 ministarstava biti osam Srba ministara, pet Bošnjaka i tri Hrvata.

Dodik je izjavio da će konfiguraciju i ljude odrediti mandatar Radovan Višković koji ima podršku dvotrećinske većine od 56 poslanika u parlamentu.

-To govori o povjerenju – izjavio je Dodik na konferenciji za novinare nakon što je Viškoviću dodijelio mandat za sastav nove vlade Srpske.

Dodik je izjavio da će sastav nove vlade biti kompleksan i da će trebati suptilno naći balans koji se mora obezbijediti.

-Većina političkih partija koje učestvuje u podršci vladi bi samo predložili Srbe. U tom pogledu moramo vidjeti kako će to sve izgledati – rekao je Dodik.

On je izjavio da razumije interesovanje novinara za sastav nove vlade, ali treba dati prostor mandataru da obavi konsultacije.

Dodik je podsjetio da su njegove konsultacije juče sa političkim partijama bile u vezi sa mandatarom i eventualno o njihovom učešću.

-Trudio sam se da vidim njihova očekivanja, i svi imaju različita očekivanja – rekao je Dodik.

On je istakao da Višković u ovom trenutku ima većinu od 53 poslanika za formiranje Vlade.

Dodik je ranije rekao da očekuje da bi nova Vlada mogla da bude izabrana u prvoj sedmici decembra.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com