Sun. Jul 14, 2024
ћирилица /латиница

Додик поручио да ће састав нове Владе Српске бити комплексан

Извор: Срна

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да ће у новој Влади Републике Српске од 16 министарстава бити осам Срба министара, пет Бошњака и три Хрвата.

Додик је изјавио да ће конфигурацију и људе одредити мандатар Радован Вишковић који има подршку двотрећинске већине од 56 посланика у парламенту.

-То говори о повјерењу – изјавио је Додик на конференцији за новинаре након што је Вишковићу додијелио мандат за састав нове владе Српске.

Додик је изјавио да ће састав нове владе бити комплексан и да ће требати суптилно наћи баланс који се мора обезбиједити.

-Већина политичких партија које учествује у подршци влади би само предложили Србе. У том погледу морамо видјети како ће то све изгледати – рекао је Додик.

Он је изјавио да разумије интересовање новинара за састав нове владе, али треба дати простор мандатару да обави консултације.

Додик је подсјетио да су његове консултације јуче са политичким партијама биле у вези са мандатаром и евентуално о њиховом учешћу.

-Трудио сам се да видим њихова очекивања, и сви имају различита очекивања – рекао је Додик.

Он је истакао да Вишковић у овом тренутку има већину од 53 посланика за формирање Владе.

Додик је раније рекао да очекује да би нова Влада могла да буде изабрана у првој седмици децембра.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com