Sun. Apr 14, 2024
ћирилица /латиница

Додик: Партије да се изјасне желе ли бити дио широке коалиције

Извор: Срна

Новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да након полагања заклетве у уторак, 15. новембра планира да организује састанке са представницима парламентарних политичких партија, од којих очекује да се изјасне да ли желе да буду дио широке коалиције како би обезбиједили двотрећинску већину у Народној скупштини.

Додик је на “Инстаграму” написао да формирање власти на основу изборних резултата у Републици Српској почиње у уторак, 15. новембра одржавањем конститутивне сједнице Народне скупштине, на којој ће положити заклетву као предсједник Републике.

“Наш циљ је брзо формирање стабилне власти како бисмо наставили да радимо на приоритетним економским питањима која нас оптерећују и која захтијевају адекватан одговор институција Српске. Очекујем да се окупимо око Републике Српске и тиме покажемо њену снагу и да заједно радимо на очувању националних интереса и стварању бољих услова за живот нашег народа”, навео је Додик.

Он је додао да жели јачање односа са пријатељима у региону и свијету и да реализују пројекте које су раније дефинисали као стратешки значајне.

“На томе ћу радити у наредном периоду”, нагласио је Додик.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com