Mon. May 20, 2024
ћирилица /латиница

Договорена сарадња са др Топићем из Универзитетског клиничког центра Републике Српске

Фото: banjaluka.net

Извор: Филтер

Руководство Болнице „Србија“ договорило је сарадњу и са доктором Гораном Топићем, специјалистом нефрологије из Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Др Горан Топић тренутно је запослен у Унивезитетском клиничком центру Републике Српске, као помоћник генералног директора за медицинске послове, специјалиста нефрологије.

Члан је Тима за трансплантацију у Универзитетском клиничком центру Републике Српске. Од октобра 2021. године предсједник је Удружења нефролога Републике Српске.

Од априла 2019. године национални је координатор за трансплантације Републике Српске. Kао стручни сарадник из поља нефрологије на Приједлог Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске учествовао је у стручној контроли дијализних центара у Републици Српској. Kао сарадник учествовао је у неколико клиничких студија на пољу нефрологије, имунологије и кардиологије те посједује својеврсно искуство у клиничким студијама.

“Др Топић долази у нашу установу 25. новембра и обављаће транзиентну еластографију – Fibroscan”, саопштили су из Болнице “Србија”.

Fibroscan је неинвазивна, брза и поуздана метода, налик ултразвуку, која служи за откривање цирозе јетре и искључивања значајне фиброзе. Овом апсолутно безбједном методом се може стећи увид у стање јетре, одредити степен узнапредовалости њене болести, што је пресудно у одређивању даље терапије. Резултати ове процедуре су доступни одмах.

За разлику од биопсије која се стандардно примјењује, нема бола нити ризика од крварења и других компликација. Fibroscan преглед траје око 10 минута.

За преглед је неопходна упутница.

Пацијенти преглед могу заказати на број телефона: 057/325-300, локал 399 и 409 и 057/325-340 у периоду од 13.00 до 14. 30 часова.

О термину прегледа пацијенти ће бити накнадно обавјештени.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com