Божићни турнир поново у Источном Новом Сарајеву

Извор: sport-east.com

Данас је у прес сали нове спортске дворане одржана конференција за новинаре поводом организације Божићног турнира у футсалу „Источно Ново Сарајево 2022“.
Начелник Општине Источно Ново Сарајево, Јован Kатић, говорио је о циљевима турнира: „Желимо да наставимо традицију божићног турнира који је био репрезентативни спортски догађај у нашој општини и граду и који је привлачио најквалитетније екипе из региона. Турнир ће се организовати у склопу манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву” и трајаће у периоду од 27. децембра 2022. до 13. јануара 2023. године”.

За директора турнира именован је Мирко Чампара, познато име БХ футсала: „Трудићемо се да окупимо најбоље футсал играче, не само из Босне и Херцеговине већ и из земаља у окружењу. Наградни фонд од 15500 конвертибилних марака је примамљива понуда за 32 екипе које желимо привући. Акценат ће бити на беспријекорној организацији и квалитетним судијама који ће свим екипама пружити равноправне услове”.

Турнир ће се играти у новој спортској дворани, а поред покровитеља турнира, Општине Источно Ново Сарајево, у организацији ће учествовати и Подручни фудбалски савез Сарајевско-романијске регије.

Filter 2019