Tue. Nov 29, 2022
ћирилица /латиница

Ћосић: Мали број људи слуђује и дезинформише јавност

Извор: Филтер

Један мали број људи покушава да настави да слуђује и дезинформише јавност, рекао је Љубиша Ћосић, предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево, говорећи о тренутној ситуацији која се односи на бројање гласова и пријаве које подносе представници опозиције у Српској.

Он је додао да “на тај начин покушавају да унесу сваку могућу сумњу у оно што се дешавало 2. октобра”.

“У Источном Сарајеву је било више од 80 бирачких мјеста на којима је свака партија имала посматраче и чланове бирачких одбора. Сви они, уз општинске изборне комисије, раде по правилима Централне изборне комисије. Имали смо изборе који су се десили у складу са свим могућим правилима, чак и са оним намернутим Шмитовим”, навео је Ћосић.

Он сматра да пар вођа опозиције, у покушају да себе да остави на позицијама у својим партијама, обесмишљава изборни процес.

“Покушавају да изборе представе као нерегуларне и у најгорем смислу речено, покрадене. Још када слушам да то говори предсједник Градског одбора СДС-а Дарко Бабаљ. Он је годинама уназад, па и на овим изборима, одговоран за увођење “информатичких новитета” у изборе, попут наочара и оловки за снимање гласања. А у Источној Илиџи су годинама раније патентирани “бугарски возови”. Схватам да покушавају на сваки могући начин да направе стање око избора у Републици Српској толико лошим. Зашто? Изборни процеси у Српској су, за разлику од БиХ, увијек водили најбржем формирању власти. Скупштину, предсједника и Владу је Српска добијала до 20. децембра у складу са Изборним законом. А данас неки људи, инструисани ко зна каквим центрима моћи, желе да доведу до тога да ми постанемо изборни политички заточеник онога што се зове БиХ”, рекао је Ћосић.

Јавност треба да се бави важнијим стварима осим покушаја политичких губитника да оживе себе, поручује Ћосић.

“И ово бројање, иако је неутемељено и противзаконито, опет показује чињеницу да је СНСД побједник на сва четири нивоа власти. Милорад Додик је изабран вољом народа. И то није разлика три или шест, него тридесет хиљада гласова”, поручио је Ћосић.

Он је подсјетио да се СНСД и током кампање залагао за то да она траје 15 дана али и да се обједине општи и локални избори.

“А ево 16 дана након избора треба да говоримо о људима о којима је народ све рекао – добили су подршку али недовољну. Као такви треба да оду, као такве треба да их казне њихови гласачи”, рекао је Ћосић, додајући да то више није ни опозиција него група људи.

“Опозиција је конструктивна, даје приједлоге. Здрава опозиција би изашла у јавност 15 дана након избора и рекла  шта треба да буду приоритети власти. Након што су изгубили изборе, настављају са причом о крађи. Народ их је казнио”, закључио је Ћосић.

Filter 2019