Thu. Dec 1, 2022
ћирилица /latinica

Crveni krst RS obilježava Nedjelju djeteta

Izvor: Filter

Jedna od tradicionalnih aktivnosti koju Crveni krst Republike Srpske sprovodi u prvoj sedmici mjeseca oktobra svake godine je Nedjelja djeteta, koja se ove godine obilježava u periodu od 3. do 9. oktobra.

“Radi se o značajnoj manifestaciji, gdje veliki broj aktivnosti posvećujemo najmlađim članovima našeg društva”, saopštili su iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Nedjelja djeteta, svake godine, obilježava se u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske.

“Slogan pod kojim ove godine obilježavamo Nedjelju djeteta „Po(dijeli) radost, znanje, ljubav“, podsjeća nas da briga o najmlađima traje konstantno, te da se tokom trajanja Nedjelje djeteta promovišu aktivnosti koje se odnose, ne samo na dječija prava, nego i na vrijednosti koje naše društvo njeguje i koje se prenose sa generacije na generaciju”, poručili su iz Crvenog krsta.

Crveni krst Republike Srpske će za obilježavanje “Nedjelje djeteta” obezbijediti prehrambene pakete i pakete odjeće, a navedene humanitarne robe će na prijedlog sekretara opštinskih i gradskih organizacija u strukturi Crvenog krsta Republike Srpske biti podijeljene višečlanim socijalno-ugroženim porodicama sa djecom.

Crveni krst Republike Srpske će obezbijediti devet veš mašina socijalno-ugroženim porodicama, odnosno po jednu mašinu za po jednu porodicu u svakoj od devet regija.

Sekretari opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta širom Republike Srpske će u Nedjelji djeteta posjetiti vrtiće i dječije centre, a socijalno-ugroženim i višečlanim porodicama, u skladu sa svojim mogućnostima, uručiti poklone najmlađim.

Filter 2019