Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /латиница

Црвени крст РС обиљежава Недјељу дјетета

Извор: Филтер

Једна од традиционалних активности коју Црвени крст Републике Српске спроводи у првој седмици мјесеца октобра сваке године је Недјеља дјетета, која се ове године обиљежава у периоду од 3. до 9. октобра.

“Ради се о значајној манифестацији, гдје велики број активности посвећујемо најмлађим члановима нашег друштва”, саопштили су из Црвеног крста Републике Српске.

Недјеља дјетета, сваке године, обиљежава се у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске и Министарством просвјете и културе Републике Српске.

“Слоган под којим ове године обиљежавамо Недјељу дјетета „По(дијели) радост, знање, љубав“, подсјећа нас да брига о најмлађима траје константно, те да се током трајања Недјеље дјетета промовишу активности које се односе, не само на дјечија права, него и на вриједности које наше друштво његује и које се преносе са генерације на генерацију”, поручили су из Црвеног крста.

Црвени крст Републике Српске ће за обиљежавање “Недјеље дјетета” обезбиједити прехрамбене пакете и пакете одјеће, а наведене хуманитарне робе ће на приједлог секретара општинских и градских организација у структури Црвеног крста Републике Српске бити подијељене вишечланим социјално-угроженим породицама са дјецом.

Црвени крст Републике Српске ће обезбиједити девет веш машина социјално-угроженим породицама, односно по једну машину за по једну породицу у свакој од девет регија.

Секретари општинских и градских организација Црвеног крста широм Републике Српске ће у Недјељи дјетета посјетити вртиће и дјечије центре, а социјално-угроженим и вишечланим породицама, у складу са својим могућностима, уручити поклоне најмлађим.

Filter 2019