Tue. Nov 29, 2022
ћирилица /латиница

ЦИK одбио захтјеве ПДП-а и СДС-а да се пониште избори за предсједника Српске

Извор: Срна

Централна изборна комисија БиХ одбила је једногласно на јучерашњој сједници у Сарајеву захтјеве ПДП-а и СДС-а за поништење општих избора за ниво предсједника Републике Српске.

Kако је речено на сједници, захтјеви су одбијени због тога што није донесена одлука о утврђивању резултата избора, те истакнуто да ЦИK може поништити изборе само ако се установи да је у току изборног процеса дошло до пропуста који утичу на неправилност избора.

ЦИK је јуче донио наредбу о поновном контролном бројању 22 вреће за више нивоа власти у Главном центру за бројање у Сарајеву.

Према овој наредби, биће отворено по пет врећа за ниво Предсједништва и Парламентарне скупштине БиХ, осам врећа за Парламент ФБиХ, те по двије вреће за Народну скупштину Републике Српске и скупштине кантона.

Kако је наведено, ове вреће се отварају ради отклањања нелогичности на оним бирачким мјестима гдје је у кутијама било мање листића од броја гласача.

ЦИK је донио одлуку и о додјели посланичког мандата Невенки Мариловић у Народну скупштину Републике Српске, након што је мандат истекао посланику Синиши Илићу.

Filter 2019