Sun. Dec 4, 2022
ћирилица /latinica

U Bolnici “Srbija” dogovorena praksa za učenike SŠC “Istočna Ilidža”

Izvor: Filter

Danas je u Bolnici “Srbija” dogovorena i održana praksa za učenike Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” koji se školuju za medicinske tehničare, s ciljem što bolje edukacije i obrazovanja budućih medicinskih radnika.

“Bolnica je u saradnji sa Srednjoškolskim centrom omogućila učenicima da odrađuju praksu u našoj ustanovi uz pratnju njihove profesorice medicinske grupe predmeta, Jovane Regoje i glavne medicinske sestre Bolnice “Srbija” Borjane Petrović”, saopštili su iz ove zdravstene ustanove.

Regoje je zahvalila rukovodstvu Bolnice “Srbija” na dugogodišnjoj saradnji i istakla da je od velikog značaja zalaganje zdravstvenih radnika na prenošenju znanja i vještina rada učenicima srednje škole radi profesionalnog usavršavanja.

“Biti medicinska sestra predstavlja jedno od najtežih i najkomplikovanijih srednjoškolskih zanimanja. Da biste postali dobra medicinska sestra potrebno je da budete strpljivi, pažljivi, vrijedni i imate dobru komunikaciju sa pacijentima”, poručila je glavna sestra Bolnice “Srbija” Borjana Petrović.

Filter 2019