У Болници “Србија” договорена пракса за ученике СШЦ “Источна Илиџа”

Извор: Филтер

Данас је у Болници “Србија” договорена и одржана пракса за ученике Средњошколског центра “Источна Илиџа” који се школују за медицинске техничаре, с циљем што боље едукације и образовања будућих медицинских радника.

“Болница је у сарадњи са Средњошколским центром омогућила ученицима да одрађују праксу у нашој установи уз пратњу њихове професорице медицинске групе предмета, Јоване Регоје и главне медицинске сестре Болнице “Србија” Борјане Петровић”, саопштили су из ове здравстене установе.

Регоје је захвалила руководству Болнице “Србија” на дугогодишњој сарадњи и истакла да је од великог значаја залагање здравствених радника на преношењу знања и вјештина рада ученицима средње школе ради професионалног усавршавања.

“Бити медицинска сестра представља једно од најтежих и најкомпликованијих средњошколских занимања. Да бисте постали добра медицинска сестра потребно је да будете стрпљиви, пажљиви, вриједни и имате добру комуникацију са пацијентима”, поручила је главна сестра Болнице “Србија” Борјана Петровић.

Filter 2019