Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /латиница

У Бањалуци одржан митинг “Отаџбина зове”: ЦИК-у поручено да је народ Српске изабрао

Извор: РТРС

У Бањалуци је одржан народни митинг “Отаџбина зове”. Са Трга Крајине, Сарајеву и опозицији је послата порука – нећемо дозволити да мијењате изборну вољу грађана.

Како је наведено, велика скупштина народа Републике Српске упутила је данас из свог највећег града, БањалукеНародни проглас у којем поручују да неће антидејтонску и антиуставну БиХ, нити БиХ која је само по вољи бошњачког народа.

Ми смо имали изборе 2. октобра и тамо показали шта је воља народа, а онда је нелегални ЦИК одлучио да оне који су легално изабрани склони у страну и да ради по налогу опозиције, изјавила је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Додик: Имамо снагу да се одупремо онима који би мијењали наш начин живота

Ми нисмо народ који мрзи, који хоће нешто што није његово, Српска је земља која се воли, рекао је Милорад Додик, предсједник СНСД-а, са народног митинга за одбрану Републике Српске под називом “Отаџбина зове”, који је одржан у Бањалуци.

– Хвала за ову дивну ноћ, ово је још једна наша ноћ, јер имамо снагу да се одупремо свима који би мијењали наш начин живота – поручио је Додик са Трга Крајине, гдје се окупило око 50.000 људи.

– Милорад Додик, СНСД и наши коалициони партнери већ 12 пута побјеђујемо на изборима, и нисмо се уморили. Мене не треба нико да брани, јер док ме бира народ, бићу ту за њега. Нећу никада покушати да то урадим мимо народне воље – истакао је Додик.

Додик је нагласио да у Српској могу да живе другачији, они који другачији мисле, јер је широка за све, и нема порука мржње.

– Ово није БиХ која мрзи Србе. Било је тешких дана, ноћи, а једино ми је било важно да се са тих састанака вратим и поручим народу: “Урадили смо добру ствар за Републику Српску” – истакао је Додик.

Filter 2019