Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /латиница

Трговци не смију да ограничавају количину хране коју продају

Извор: srpskaimfo.com

Ограничавање количине намирница које једна особа може да купи законски није могуће, а продавци количину робе могу ограничити само на основу одлуке Владе РС.

Ово поручују из Инспектората РС, наглашавајући да је, све супротно томе, кршење права потрошача.

Подсјетимо, почетком ове кризе поједини маркети ограничавали су продају уља и брашна, а у посљедње вријеме слична је ситуација и са млијеком. Наиме, у појединим маркетима протеклих дана у неколико наврата ограничавали су продају ове животне намирнице на пакет, максимално два.

– Инспекторат Српске и надлежна тржишна инспекција одмах по сазнању о постојању овакве праксе реаговала је и упозорила субјекте да не смију настављати са ограничењима. Kао и до сада, позивамо све грађане да се у случају ограничавања од стране маркета, обрате општинским, односно градским инспекцијама и Инспекторату РС са конкретним примједбама на које надлежне инспекције могу реаговати – истиче за Српскаинфо главни републички тржишни инспектор Радивоје Гаврић.

По основу ограничења продаје намирница, од марта ове године кажњено је шест субјеката, на укупни износ казни од 8.400 KМ.

Filter 2019