“Тражићемо да се изборни процес понови”, Тривићева тврди да је покрадена чак и у родном селу

Фото: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Извор: srpskainfo.com

Kандидат ПДП за предсједника Републике Српске, Јелена Тривић, изјавила је да ово није била само крађа у градовима на којима су навикли, него да је ово био контаминиран процес у читавој Српској.

Она је рекла да јој се јављају људи из малих мјеста који су гласали за њу, а њихових гласова нема.

“Наћи ћемо колико је таквих мјеста. Тачка преокрета десила се током ноћи када је ЦИK саопштио да бирачки одбори нису доставили резултате у систем. Ни ми тада нисмо добијали податке. Све је стало! Је ли нормално да ЦИK сам саопшти да им нису достављени подаци са бирачких мјеста? Тражићемо да се изборни процес понови на нивоу читаве Српске. То је наш коначни циљ. Да на основу великог броја нетачних резултата дођемо до тога да поновимо комплетан изборни процес”, пита Тривићева.

Можда нећемо успјети у процесу да се понове избори за ниво РС, али ћемо доћи до свакога ко је радио овакве ствари, по жељи свог налогодавца, поручила је Јелена Тривић.

Тривићева је демантовала да је синоћ преварила грађане РС, када је прогласила побједу.

На питање ако ЦИK закључи резултате и Додик буде побједник, хоће ли му честитати, Тривићева је одговорила: “На бази онога што имамо, нема разлога да честитамо”.

Ипак, Тривићева се нашла пред бројним питањима у вези са раним проглашењем побједе.

“Шта год да се деси са мном у политичком смислу, ја сам спремна да ово истјерамо до краја због правде и избора. Ово је ствар принципа. Било би нефер према грађанима који су гласали за мене. Ја сам универзитетски професор, није договорено моје смијештање негдје у домове и у вијећа народа, у случају пораза. Ниједну ствар нисам тражила за себе. И то ћете видјети, а можда ћете видјети и понављање избора”, рекла је она.

Filter 2019