Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /латиница

Представљена јединствена платформа за подршку привредницима

Фото: Срна

Привредна комора Републике Српске представила је јединствену дигиталну платформу “Инфо биз”, која ће пружити додатну подршку домаћим привредницима кроз правовремене информације о значајним прописима, приликама за едукације, добијање грантова, али и могућностима повезивања са потенцијалним партнерима.

У првим данима кориштења, платформа је добила позитивне реакције многобројних привредника и компанија, саопштено је из Привредне коморе Републике Српске.

Секретар Привредне коморе Драгана Кокот рекла је да ће се овај канал комуникације додатно надограђивати у наредном периоду и бити на располагању корисницима.

“Интеракција са привредницима је најзначајнији сегмент ове јединствене платформе, те ће управо корисници и посјетиоци веб-странице бити у прилици да дају своје мишљење и утичу на одређене измјене регулатива. Такође, могу да предложе измјену прописа на снази с циљем стварања повољнијег пословног окружења и растерећења привреде Републике Српске”, нагласила је Кокот.

У саопштењу се наводи да је важан сегмент “Инфо биз” дигиталне платформе и едукација, као и да је у оквиру прве фазе презентовања пројекта обрађено неколико тема израде планова континуитета пословања и дигитализације процеса производње и примјене дигиталних технологија.

Привредна комора Републике Српске покренула је и нови канал дигиталне комуникације са привредницима путем “вајбер” заједнице.

Јединствена дигитална платформа “Инфо биз” реализована је у оквиру пројекта “Креирање подршке/хелп деска за одржавање и унапређење пословања малих и средњих предузећа у условима узрокованим ковидом 19 – Хелп деск”, који спроводи Привредна комора Републике Српске, а суфинансира ЕУ кроз шири програм “ЕУ фор бизнис рикавери”.

Пројекат има за циљ да унаприједи знање и капацитете малих и средњих предузећа како би одржали континуитет пословања у кризним условима пословања, као што је ковид 19.

Све информације су доступне на интернет страници infobiz.komorars.ba

Filter 2019