Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /латиница

Почињу “Дани тикве” у Источном Сарајеву

Фото: РТРС

Извор: Срна

Манифестација “Дани тикве” – сајам хране, пића, пољопривреде и предузетништва, биће одржан данас и сутра у Источном Сарајеву, на којем ће производе представити 35 излагача из БиХ.

Ова манифестација, девета по реду, биће одржана на платоу испред Тржног центра “Бинго”, најављено је из Удружења грађана “Пробуди се”, које је организатор.

За продајну изложбу пољопривредних производа, прерађевина и рукотворина пријавило се 35 излагача из цијеле БиХ, а припремљен је цјелодневни забавни програм од 9.00 до 16.00 часова, за све узрасте.

“Дани тикве” почињу дефилеом дјеце предшколског узраста обучене у боје јесени и украшени плодовима јесени од шеталишта Доктор Миодраг Лазић до платоа испред “Бинига”.

Након тога ће дјеца из ниже музичке школе, вртића и основних школа показати своја умијећа у свирању, глуми и рецитовању, а затим слиједи музички програм у коме наступају културно-умјетничка друштва и пјевачке групе “Братство”, “Бошко Вујадин”, “Славија”, “Војковићи”, “Митров данак” и “Паљанке”.

Изложба пољопривредних производа, прерађевина и рукотворина ће бити постављена у 9.00 часова, а након тога ће услиједити дегустација јела од тикве, затим отварање манифестације, вагање тикве, избор најтежег, најдужег, најмањег и најљепшег плода тикве и проглашење побједника у свим категоријама.

Из овог удружења најављују да ће сутра први пут у оквиру “Дана тикве” бити организован и сајам меда од 10.00 до 16.00 часова.

Примарни циљ ове манифестације је промоција производње хране и пића, пољопривреде и предузетништва као и употребе тикве у људској исхрани, као једне од најздравијих култура која одлично успијева на овим просторима.

Filter 2019