Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /latinica

Počeo 2. Međunarodni memorijalni džudo turnir „Miloš Ostojić“

Izvor: Srna

Drugi međunarodni memorijalni džudo turnir „Miloš Ostojić“ počeo je danas u Istočnom Sarajevu uz učešće 700 takmičara iz šest zemalja.

Turnir koji se održava u sportskoj dvorani u Istočnom Sarajevu zajednički organizuju džudo klubovi „Randori“ iz Istočnog Novog Sarajeva i „Sparta“ iz Istočne Ilidže

Organizator turnira iz Džudo kluba „Randori“ Stefan Majdov izjavio je da učešće skoro 700 takmičara pokazuje da je riječ o kvalitetnom sportskom događaju.

– Nije stvar samo u kvantitetu nego i u činjenici da imamo kvalitetne borce. Prvenstveni cilj nam je da promovišemo džudo i stvaramo još bolju sliku o pokojnom Milošu Ostojiću koji zaslužuje veliku pažnju, jer je njegov doprinos u razvoju ovog sporta kod nas bio ogroman – rekao je Majdov.

Borbe se održavaju na šest tatamija, a sudi 12 sudija od kojih je pet internacionalnih, što pokazuje da je riječ o sportskom događaju najvišeg nivoa.

– Slika sve govori. Puna sala je djece i sportista i stvano smo zadovoljni – dodao je Majdov.

Foto: Foto Vaske

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izrazio je zadovoljstvo što je Džudo klub „Sparta“, koji je sa teritorije opštine Istočna Ilidža, organizator Međunarodnog džudo turnira „Miloš Ostojić“.

– Time i opština Istočna Ilidža učestvuje u njegovoj organizaciji finansijski, ali i na druge načine čime se doprinosi sjećanju na sportistu Miloša Ostojića. Sve čestitke ljudima iz klubova `Randori` i `Sparta` koji su ovu manifestaciju organizovali na najvišem nivou – dodao je Božović.

Milica Avram, jedna od učesnica turnira, izrazila je zadovoljstvo što ima priliku da se takmiči na turniru koji predstavlja sjećanje na Miloša Ostojića ističući da očekuje da ostvari najbolji mogući rezultat.

Ema Prljača iz Džudo kluba „Braća Lukač“ iz Sarajeva izjavila je da je već ranije učestvovala na takmičenjima, te da očekuje da bi mogla da osvoji zlatnu medalju.

Za najuspješnije takmičare na turniru predviđeni su pehari i majice, dok su u seniorskoj konkurenciji obezbijeđene i novčane nagrade za osvajače prvog i drugog mjesta, i to 400 KM za prvo, a 200 KM za drugo.

Foto: Foto Vaske
Filter 2019