Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /латиница

Почео 2. Међународни меморијални џудо турнир „Милош Остојић“

Извор: Срна

Други међународни меморијални џудо турнир „Милош Остојић“ почео је данас у Источном Сарајеву уз учешће 700 такмичара из шест земаља.

Турнир који се одржава у спортској дворани у Источном Сарајеву заједнички организују џудо клубови „Рандори“ из Источног Новог Сарајева и „Спарта“ из Источне Илиџе

Организатор турнира из Џудо клуба „Рандори“ Стефан Мајдов изјавио је да учешће скоро 700 такмичара показује да је ријеч о квалитетном спортском догађају.

– Није ствар само у квантитету него и у чињеници да имамо квалитетне борце. Првенствени циљ нам је да промовишемо џудо и стварамо још бољу слику о покојном Милошу Остојићу који заслужује велику пажњу, јер је његов допринос у развоју овог спорта код нас био огроман – рекао је Мајдов.

Борбе се одржавају на шест татамија, а суди 12 судија од којих је пет интернационалних, што показује да је ријеч о спортском догађају највишег нивоа.

– Слика све говори. Пуна сала је дјеце и спортиста и ствано смо задовољни – додао је Мајдов.

Фото: Фото Васке

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић изразио је задовољство што је Џудо клуб „Спарта“, који је са територије општине Источна Илиџа, организатор Међународног џудо турнира „Милош Остојић“.

– Тиме и општина Источна Илиџа учествује у његовој организацији финансијски, али и на друге начине чиме се доприноси сјећању на спортисту Милоша Остојића. Све честитке људима из клубова `Рандори` и `Спарта` који су ову манифестацију организовали на највишем нивоу – додао је Божовић.

Милица Аврам, једна од учесница турнира, изразила је задовољство што има прилику да се такмичи на турниру који представља сјећање на Милоша Остојића истичући да очекује да оствари најбољи могући резултат.

Ема Прљача из Џудо клуба „Браћа Лукач“ из Сарајева изјавила је да је већ раније учествовала на такмичењима, те да очекује да би могла да освоји златну медаљу.

За најуспјешније такмичаре на турниру предвиђени су пехари и мајице, док су у сениорској конкуренцији обезбијеђене и новчане награде за освајаче првог и другог мјеста, и то 400 КМ за прво, а 200 КМ за друго.

Фото: Фото Васке
Filter 2019