Поновним бројањем гласова у Бијељини утврђене неправилности којима је оштећен СНСД

Извор: Срна, Независне новине

Градска изборна комисија (ГИK) Бијељина завршила је поновно бројање гласова на 13 од 183 редовна бирачка мјеста и то ништа није промијенило резултат, рекла је Срни предсједик ГИK-а Дијана Савић Божић.

Поново су пребројани гласови са бирачких мјеста 10, 27, 36 и 41 за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, те за бирачка мјеста 11, 27, 36, 41, 100 и 137 за ниво Народне скупштине Републике Српске.

Пребројавање је обављено и са бирачких мјеста 35 за ниво Предсједништва БиХ и 130 за ниво предсједника и потпредсједника Републике Српске.

Поновљеним бројањем гласова на три бирачка мјеста у Бијељини утврђене су направилности којима је драстично оштећен СНСД и гласови приписани опозицији, рекао је данас Срни члан Главног одбора СНСД-а из Бијељине Александар Ђурђевић и одбацио покушај опозиције за прекрајања изборне воље на улици.

“На бирачком мјесту 011 СНСД је оштећен за 50 гасова, ПДП-у је додато 26 гласова. На бирачком мјесту 027 СНСД је оштећен за 54 гласа за Народну скупштину Републике Српске и 51 глас за Парламентарну скупштину. На бирачком мјесту 168 на записнику за Народну скупштину СНСД-у је уписано нула гласова, након поновљеног бројања СНСД је имао 43 гласа”, навео је Ђурђевић.

Истичући да СНСД има око 100.000 гласова предности за српског члана Предсједништва и за Народну скупштину, око 150.000 гласова предности за Представнички дом Парламентарне скупштине и око 30.000 гласова предности кандидата за предсједника Републике Милорада Додика у односу на Јелену Тривић, Ђурђевић је оцијенио да је немогуће да тај огроман контигент гласова буде споран.

“Грешке су се дешавале и на штету СНСД-а, што показује поновљено бројање гласова на три бирачка мјеста у Бијељини, гдје је на сва три драстично оштећен СНСД. Било је поновљено бројање, исправило се, као што ће се исправити и ако има негдје друго сличних ситуација”, рекао је Ђурђевић.

Он је додао да је на сваком бирачком мјесту било најмање 20 посматрача и да апсолутно није могућа махинација коју као изговор наводе из опозиције.Filter 2019