Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Povećano interesovanje za smještaj u studentskom domu

Izvor: Srna

Direktor Studentskog centra Pale, Marko Gajović, izjavio je Srni, da je odluka o besplatnom korištenju studentskih domova u Republici Srpskoj, od velikog značaja jer unapređuje studentski standard, a znatno je povećala i interesovanje za ovaj vid smještaja.

Gajović je pozdravio ovu odluku, pogotovo u današnje vrijeme, kada namirnice i svi artikli dostižu nezapamćeno visoku cijenu.

„Donošenjem ove odluke na inicijativu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, znatno je povećano interesovanje studenata za dom, koji su do sada boravili u privatnom smještaju. Cijena privatnih smještaja je poskupjela i iznosi oko 250 KM samo krevet“, istakao je Gajović.

Prema njegovim riječima, u Studentskom centru Pale cijena smještaja iznosila je 65 KM mjesečno po studentu i to se sada ukida, te ostaje plaćanje ishrane za studente koji ispunjavaju uslove, a to su redovni studenti prvog, drugog i trećeg studijskog ciklusa.

Gajović je dodao da u domu koji raspolaže sa 530 ležaja u dva objekta imaju još malo raspoloživih kapaciteta.

On je naveo da su sve sobe dvokrevetne i trokrevetne, od kojih svaka ima zasebno kupatilo, te da su studentima na raspolaganju 24 časa internet i topla voda, a dostupni su i sportski tereni, sala za bilijar, stoni tenis, stoni fudbal, TV sala, biblioteka i čitaonica, dok će uskoro imati teretanu i kafeteriju.

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske saopštilo je u petak, 7. oktobra, da će smještaj u studentskim domovima biti besplatan za sve studente koji ostvare pravo na studentski dom u Srpskoj.

Filter 2019