Одржан протест опозиције у Бањалуци

Извор: Глас Српске

У Бањалуци је вечерас одржан протест у организацији опозиционих партија из Републике Српске, због сумњи опозиције у одређене изборне неправилности.

У Бањалуку су грађани стигли из свих крајева Српске, окупили се у Парку Младен Стојановић и потом прошетали до Трга Крајине гдје су им се обратили  опозициони лидери.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић  поручио је да „нема прекрајања изборне воље грађана“ и истакао да „хоће да се отворе фамозне вреће и да се установи истина“.

-Хајде да цијела Српска каже да је предсједник Републике Српске Тривић Јелена. Дошли су наши пријатељи из цијеле Српске. Велика захвалност народној полицији која је издржала притисак и није забранила овај скуп – рекао је Бореновић.

Кандидат за предсједника Републике Српске Јелена Тривић поручила је „да крађу никада признати неће“.

-Нисам покрадена ја већ народ Републике Српске– рекла је Тривићева  и захвалила грађанима „јер су изашли вечерас да бране уставни поредак Српске“.

– Трајаће ова борба. Ја немам право да будем уморна и да одустанем. Немам право да се повучем и нећу им се повући – рекла је Тривићева.

Тривићева истиче да су „поднијели низ пријава због изборне крађе“, а да је „вечерашње окупљање чин слободне воље грађана“.

Додала је да ће „искористити сваку могућност у доказивању истине“.

– Живјела Република Српска – поручила је Тривићева.

Фото: БН

Замјеник предсједника СДС-а Милан Радовић рекао је да су се „окупили овдје због Јелене Тривић како би одбранили гласове које је она добила“.

-Овдје се брани воља народа. Желим да им поручим да смо прошетали јер нико не може зауставити народ и борбу за правду – рекао је Радовић.

Предсједник Листе За правду и ред Небојша Вукановић нагласио је да никада неће издати подршку народа.

Обратио се и Кристијану Шмиту који је рекао да су на изборима биле само мање неправилности.

– Иди у Њемачку. Аусвајс! – поручио је.

Рекао је да ће се „за правду борити блокадом путева, ауто-путева, ако треба“.

– Раније сам рекао спреман сам 13 дана бити у притвору. Сада вам кажем, можете ми дати 30 дана притвора, али ме нећете зауставити. Нека буде борба непрестана – поручио је Вукановић.

Фото: РТРС
Фото: БН

Присутнима су се обратили и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, члан Предсједништва СДС-а Милан Миличевић, градоначелник Бањалуке и предсједник башњалучкох Градског одбора ПДП-а Драшко Станивуковић, те посланик СДС-а у Народној скупштини Српске Дарко Бабаљ.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је током одржавања скупа да, према процјенама, скупу присуствује око 2.500 учесника, док Бореновић тврди да их је 30.000.

Фото: РТРС
Фото: БН
Filter 2019